fbpx
kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen isolatie

Kunststof kozijnen zijn de slimme keuze voor wie op zoek is naar duurzaamheid, comfort en stijl. Ze besparen niet alleen op je energierekening door hun uitstekende isolatie, maar zijn ook makkelijk in onderhoud en bieden veel mogelijkheden qua design. Wie op zoek is naar kunststof kozijnen, hoeft niet verder te kijken dan NuEcozaam. Wij bieden persoonlijke en op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij jouw wensen. Met onze expertise en toewijding zorgen we ervoor dat je investering op lange termijn waarde toevoegt aan je huis.

Wat zijn de voordelen van je woning isoleren?

Het isoleren van je woning levert tal van voordelen op, niet alleen voor je portemonnee maar ook voor het milieu en de waarde van je huis. Hieronder belichten we vier kernvoordelen die je kunt verwachten wanneer je besluit je woning beter te isoleren.

Bespaar op je energierekening

Door je huis te isoleren, blijft de warmte beter binnen in de winter en buiten in de zomer. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken om het warm te krijgen en minder hoeft te koelen om het aangenaam te houden. Het resultaat? Een lagere energierekening. Dit voordeel merk je elke maand weer, waardoor de investering in isolatie zichzelf terugbetaalt.

Verminder je CO2 uitstoot

Isolatie draagt bij aan het verminderen van je CO2-voetafdruk. Minder energieverbruik voor verwarming of koeling betekent namelijk ook minder verbranding van fossiele brandstoffen. Zo draag je bij aan een beter milieu en help je mee aan het tegengaan van klimaatverandering.

Verhoog je energielabel

Een goed geïsoleerd huis heeft een hoger energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is en is belangrijk voor de waarde van je woning. Een hoger energielabel kan de verkoop- of verhuurprijs positief beïnvloeden, omdat het aantoont dat de energiekosten voor toekomstige bewoners lager zullen uitvallen.

energielabel

Kom in aanraking voor de ISDE-subsidie

De overheid stimuleert het isoleren van woningen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Door je huis te isoleren, kun je in aanmerking komen voor deze subsidie, wat het nog aantrekkelijker maakt om te investeren in isolatiemaatregelen. Deze financiële steun helpt bij het dekken van een deel van de kosten en maakt het project nog rendabeler.

Wat heeft de isolatiewaarde te maken met subsidie?

De isolatiewaarde is cruciaal voor het ontvangen van subsidies. Kozijnen met een U-waarde hoger dan 1.2 komen namelijk niet in aanmerking voor subsidie. Bij NuEcozaam zorgen we ervoor dat al onze kozijnen een isolatiewaarde hebben van ten minste 1.2 U. Dit helpt om je huis beter warm te houden en zorgt ervoor dat je mogelijk subsidies kunt ontvangen. Wil je meer weten over isolatie? Neem dan een kijkje op onze speciale pagina over isolatie.

Isolatie kunststof kozijnen: waar moet je op letten?

Warmtebehoud: let op de U-waarde

De U-waarde is je beste vriend als je het over isolatie hebt. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het kozijn isoleert. Zoek naar kunststof kozijnen met een U-waarde van minder dan 1,5 W/(m²·K) voor optimale prestaties.

Glastype: HR++ of driedubbel glas?

Je kozijnen zijn zo goed als het glas dat erin zit. HR++ glas en driedubbel glas bieden topisolatie. Deze glassoorten houden niet alleen de warmte binnen (of buiten), maar verbeteren ook de geluidsisolatie van je huis.

Het belang van professionele installatie

Een kozijn kan nog zo goed zijn, als het niet juist geïnstalleerd is, verlies je alsnog warmte. Zorg voor een professionele installatie om te garanderen dat je kozijnen maximaal presteren.

Isolatie vergelijking uitgelegd: kunststof, aluminium en houten kozijnen

Materiaal U-waarde (gemiddeld)
Eigenschappen
Kunststof 1,0 – 1,5 W/(m²·K) Uitstekende isolatie, onderhoudsarm
Aluminium 1,5 – 2,0 W/(m²·K) Moderne looks, vereist thermische onderbreking
Hout 1,3 – 2,0 W/(m²·K) Natuurlijk isolerend, onderhoud nodig

Zoals je ziet, bieden kunststof kozijnen de beste isolatie, gevolgd door hout en aluminium, mits aluminium kozijnen zijn voorzien van een thermische onderbreking.

Waarom kunststof kozijnen de beste isolatie bieden

Kunststof kozijnen staan bekend om hun uitstekende isolerende eigenschappen. Dankzij het materiaal en de constructie houden ze warmte beter vast en blokkeren ze koude lucht effectiever dan veel andere materialen. Dit betekent dat je woning warmer blijft in de winter en koeler in de zomer, wat resulteert in lagere energiekosten en een comfortabeler leefklimaat.

Hoeveel gas bespaar je door de isolatie van kunststof kozijnen?

Door over te stappen op hoogwaardig geïsoleerde kunststof kozijnen, kun je aanzienlijk besparen op je gasverbruik. Hoewel het exacte bedrag afhangt van je huidige kozijnen, isolatieniveau en woninggrootte, zien huishoudens vaak een vermindering van 10% tot 20% in hun energieverbruik voor verwarming. Dit betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook een belangrijke stap voorwaarts in het verkleinen van je ecologische voetafdruk.

Gratis advies of op maat gemaakte offerte ontvangen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 4

Onze belofte

Beste merken

25 jaar garantie!

✅ Eerlijke prijzen
✅ Snelle levertijden
✅ Subsidiebegeleiding