fbpx
kunststof kozijnen installatie

Subsidies kunststof kozijnen 2024

Ook in 2024 heeft de overheid extra geld beschikbaar gesteld voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen door middel van kunststof kozijnen. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) biedt een geweldige kans om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren en tegelijkertijd te besparen op je uitgaven.

Wat zijn de voorwaarden van de ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen?

De subsidie is na installatie en voor huidig woningoppervlak

De ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen kan worden aangevraagd nadat de isolatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd en is enkel van toepassing op het huidige oppervlak van de woning. De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een professioneel bedrijf.

De ISDE-subsidie biedt financiële ondersteuning aan huiseigenaren die energiebesparende maatregelen willen treffen, waaronder het plaatsen van kunststof kozijnen met isolerend glas. Een belangrijke voorwaarde is dat de isolatie betrekking heeft op het bestaande oppervlak van de woning. Uitbreidingen of toevoegingen aan de woning, zoals een nieuwe verdieping of aanbouw, komen niet in aanmerking voor subsidie. De werkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een erkend bedrijf en de subsidieaanvraag dient te gebeuren na de installatie. Daarnaast is het belangrijk dat het isolatiemateriaal voldoet aan de gestelde eisen voor dikte en isolatiewaarde.

Om van de ISDE te kunnen genieten, moet je aankoop voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. Eigenaars van koopwoningen kunnen voor verduurzamingsmaatregelen, zoals isolerende kozijnen & hoogrendementsglas, de subsidie aanvragen.
  2. Vanaf 2023 kan je een subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. Die mag al vanaf 2 april 2022 aangebracht zijn. Wil je toch maatregelen combineren? Laat die dan uitvoeren binnen 24 maanden na de eerste maatregel.Doe je dit niet? Dan mis je een verdubbeling van het subsidiebedrag op de genomen maatregelen.
  3. De totaal te isoleren oppervlakte is – samengeteld – minimaal 8 m² en maximaal 45 m². Het mag meer zijn, maar je ontvangt dan tot en met die 45 m² subsidie.
  4. Kies je voor triple glas? Dan kom je alleen in aanmerking als je ook het kozijn hebt vervangen voor een isolerend kozijn.
  5. Zowel je beglazing als kozijnen moeten geplaatst worden door een ramen- en deurenspecialist. Vakmanschap is dus een cruciale voorwaarde

Hoe hoog is de subsidie voor kunststof kozijnen in 2024?

De subsidiebedragen variëren

In 2024 variëren de subsidiebedragen voor kunststof kozijnen, afhankelijk van het type isolatie en materiaal. Extra bonussen zijn beschikbaar voor het gebruik van milieuvriendelijke materialen.

De exacte hoogte van de subsidie voor kunststof kozijnen in 2024 hangt af van verschillende factoren, zoals het type isolatie en het gebruikte materiaal. De overheid biedt een extra bonus voor het gebruik van milieuvriendelijke, biobased materialen. Dit maakt het financieel aantrekkelijk om voor duurzame opties te kiezen, zoals HR++ of Triple glas.

Isolatietype Subsidie per m² Maximale U-waarde (W/m2K)
HR++ glas (dubbel glas) €23,- 1,2
HR++ glas met isolerende deur €23,- 1,5
HR++ glas met panelen in kozijn €10,- 1,2
HR+++ (triple glas) €65,50 0,7
HR+++ glas met isolerende deur €65,50 1
HR+++ glas met panelen in kozijn €45,- 0,7
     
Bron rvo.nl

Wanneer kom je niet in aanmerking voor de subsidie?

Bij uitbreidingen en eerdere subsidies voor hetzelfde type isolatie

Je komt niet in aanmerking voor de ISDE-subsidie als de isolatie betrekking heeft op nieuwe uitbreidingen van je woning of als er al eerder subsidie is ontvangen voor hetzelfde type isolatie.

Er zijn enkele specifieke gevallen waarin je niet in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie voor kunststof kozijnen. Als de isolatiemaatregelen betrekking hebben op een nieuwe uitbreiding van de woning, zoals een aanbouw of een nieuwe verdieping, valt dit buiten de subsidieregeling. Ook als je al eerder subsidie hebt ontvangen voor hetzelfde type isolatiemaatregel, zoals isolerend glas in kunststof kozijnen, kun je niet nogmaals subsidie aanvragen voor diezelfde maatregel. Verder is het belangrijk om te weten dat woningen die na 1 januari 2019 zijn gebouwd, niet in aanmerking komen voor de subsidie. Voor meer informatie over de voorwaarden en uitzonderingen kun je terecht op de officiële ISDE-website. Voor meer details over kunststof kozijnen kun je onze specifieke pagina over kunststof kozijnen bezoeken.

Wat heeft de isolatiewaarde te maken met subsidie?

De isolatiewaarde is cruciaal voor het ontvangen van subsidies. Kozijnen met een U-waarde hoger dan 1.2 komen namelijk niet in aanmerking voor subsidie. Bij NuEcozaam zorgen we ervoor dat al onze kozijnen een isolatiewaarde hebben van ten minste 1.2 U. Dit helpt om je huis beter warm te houden en zorgt ervoor dat je mogelijk subsidies kunt ontvangen. Wil je meer weten over isolatie? Neem dan een kijkje op onze speciale pagina over isolatie.

Gratis advies of op maat gemaakte offerte ontvangen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 4

Onze belofte

Beste merken

25 jaar garantie!

✅ Eerlijke prijzen
✅ Snelle levertijden
✅ Subsidiebegeleiding