fbpx
keurmerken kunststof kozijnen

Keurmerken kunststof kozijnen: alles wat je moet weten

Als je overweegt om kunststof kozijnen te kopen, is het essentieel om je bewust te zijn van de verschillende keurmerken. Deze keurmerken garanderen de kwaliteit, veiligheid, en duurzaamheid van de kozijnen. In dit artikel leggen we uit welke keurmerken er zijn en waarom ze belangrijk zijn. Voor meer informatie over kunststof kozijnen, bezoek onze kozijnen pagina.

Wat zijn keurmerken voor kunststof kozijnen?

Keurmerken zijn belangrijke indicatoren van de kwaliteit en veiligheid van kunststof kozijnen. Ze worden toegekend door betrouwbare organisaties en zorgen ervoor dat de kozijnen voldoen aan bepaalde standaarden en normen. Deze keurmerken zijn cruciaal voor het beoordelen van de duurzaamheid, inbraakwerendheid, en algemene kwaliteit van de kozijnen.

Welke keurmerken zijn er voor kunststof kozijnen?

Verschillende keurmerken richten zich op diverse aspecten van kunststof kozijnen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende:

1. Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het PKVW keurmerk focust op de inbraakwerendheid van kozijnen. Kozijnen met dit keurmerk hebben bewezen dat hun hang- en sluitwerk voldoet aan strenge eisen, waardoor ze bijdragen aan een veiliger huis.

2. VKG-Keurmerk

De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) heeft een eigen keurmerk dat de kwaliteit van kunststof kozijnen waarborgt. Dit keurmerk omvat garanties en kwaliteitseisen, waardoor je zeker weet dat je een betrouwbaar product koopt.

3. KOMO-Keurmerk

Het KOMO-keurmerk staat voor de kwaliteit van bouwmaterialen. Kozijnen met dit keurmerk voldoen aan de opgestelde regels van de overheid en de markt, waardoor je verzekerd bent van een hoogwaardig product.

4. Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)

Het SKG keurmerk beoordeelt de inbraakwerendheid van hang- en sluitwerk. Er zijn drie niveaus: 1 ster (inbraakgevoelig), 2 sterren (sterk inbraakwerend), en 3 sterren (extra zwaar beveiligd).

5. CE-Markering

De CE-markering duidt aan dat kozijnen voldoen aan Europese eisen voor kwaliteit, zoals waterdichtheid, luchtdoorlatendheid, en windbestendigheid. Kozijnen met deze markering zijn uitvoerig getest en goedgekeurd.

Waarom kiezen voor NuEcozaam voor kunststof kozijnen?

Bij NuEcozaam werken we alleen met de beste leveranciers die kozijnen leveren met de belangrijkste keurmerken. Zo garanderen we dat je alleen de beste kwaliteit krijgt voor jouw huis. Bekijk onze leveranciers en ontdek waarom wij de beste keuze zijn voor jouw kunststof kozijnen. Voor meer informatie over kunststof kozijnen en onze keurmerken, kun je hier alles lezen over kunststof kozijnen. Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op!

Kunststof Kozijnen

Verhoog de isolatiewaarde van je woning, verlaag je energiekosten en geniet van onderhoudsarme elegantie. Plan vandaag een afspraak en ontvang gratis advies op maat.

Aluminium Kozijnen

Moderniseer je woning met onze aluminium kozijnen, ontworpen voor esthetiek, veiligheid en duurzaamheid. Plan vandaag een afspraak en ontvang gratis advies op maat.

Veelgestelde vragen

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie, zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Ze dragen bij aan energiebesparing en verhogen het comfort in huis.

Ja, kunststof kozijnen zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Ze zijn recyclebaar en dragen bij aan energiebesparing in huis, wat een positieve impact heeft op het milieu.

Ja, kunststof kozijnen zijn veelzijdig en passen bij zowel moderne als klassieke woningen. Onze kozijnen zijn beschikbaar in diverse designs en kleuren, om het esthetiek van jouw huis te versterken.

Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Daarbovenop bieden wij een gratis onderhoudsservice aan! Elke 12 maanden komen wij langs om alles te controleren en bij te houden.

Gratis advies of op maat gemaakte offerte ontvangen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 4

Onze belofte

Beste merken

25 jaar garantie!

✅ Eerlijke prijzen
✅ Snelle levertijden
✅ Subsidiebegeleiding