fbpx

Kunststof kozijnen kosten

Welkom! Als je op zoek bent naar heldere informatie over de kosten van kunststof kozijnen, dan ben je hier op de juiste plek. Kunststof kozijnen zijn een populaire keuze voor vele huiseigenaren vanwege hun lange levensduur, onderhoudsvriendelijkheid en uitstekende isolatie-eigenschappen. Maar wat betekent dit voor je portemonnee? In dit artikel duiken we in de wereld van kunststof kozijnen, bekijken we de kosten en geven we tips om slim te besparen.

Hoeveel kosten kunststof kozijnen?

Laten we meteen ter zake komen: voor een standaard kunststof kozijn met HR++ glas, montage en afwerking liggen de gemiddelde kosten tussen de €750 en €1.000 per vierkante meter. Dit is een ruwe schatting, waarbij we rekening houden met verschillende afmetingen en specificaties.

Kunststof Kozijnen Prijzen 2024

Een duidelijk overzicht helpt je om een beter idee te krijgen van wat je kunt verwachten qua prijzen. Hieronder vind je een tabel met geschatte kosten voor verschillende afmetingen van kozijnen in 2024:

Afmetingen Gemiddelde Prijs (incl. btw en HR++ glas, excl. montage)
100 x 100 cm €155 – €165
150 x 200 cm €325 – €365
Draaikiepraam 100 x 100 cm €235 – €250
Valraam 100 x 80 cm €200 – €235
Gemiddelde prijzen kunststof kozijnen in 2024

Deze prijzen zijn indicaties en kunnen variëren op basis van extra specificaties en marktontwikkelingen.

Wat kosten kunststof kozijnen voor een heel huis?

Als je overweegt om alle kozijnen in je huis te vervangen, is het handig om een globaal idee te hebben van de totale kosten. Voor een gemiddeld rijtjeshuis met ongeveer 20 m² aan kozijnen, kun je uitgaan van een investering tussen de €15.000 en €30.000. Dit bedrag is inclusief de montage en HR++ glas. Dit kan een aanzienlijke investering zijn, maar het verbetert zowel de isolatie van je huis als het algehele uiterlijk en comfort. NuEcozaam heeft 

Wat beïnvloedt de kosten voor kunststof kozijnen?

1. Type en Afmetingen

De afmetingen en het type van je kozijnen spelen een grote rol in de uiteindelijke prijs. Standaardmaten zijn vaak goedkoper, terwijl unieke of grotere maten meer kosten. Ook het type raam, zoals een draaikiepraam, kan invloed hebben op de prijs. Draaikiep is het duurste, vast glas het goedkoopste.

2. Profiel

De vlakke profielen kenmerken zich door hun simplistische en strakke design, wat resulteert in lagere kosten. De verdiepte profielen bieden daarentegen een meer uitgesproken diepte en esthetiek, die een traditionelere uitstraling biedt. Daarmee zijn de verdiepte profielen ook duurder.

 3. Glaskeuze

De keuze van het glas is ook een belangrijke factor. Standaard dubbelglas is goedkoper dan HR++ of triple glas, maar biedt minder isolatie. Triple glas biedt zowel goede geluids- als warmte-isolatie, maar het is vooral effectief in geluidsisolatie. Houd hier rekening mee bij het maken van je keuze.

keurmerken kunststof kozijnen

 4. Extra Opties

Extra’s zoals ventilatieroosters, horren of een speciale kleur kunnen de kosten opdrijven. Overweeg welke opties echt waarde toevoegen aan je huis en behoeften.

5. Arbeids- en Voorrijkosten

Deze kosten verschillen per specialist. Vakmensen in de buurt kunnen voordeliger zijn omdat de voorrijkosten lager zijn.

6. Afwerkingsopties

Kies je voor extra afwerkingen zoals speciale vensterbanken of bijzondere afwerkingsdetails, dan kan dit de prijs beïnvloeden.

Tips om geld te besparen op kunststof kozijnen

Maak gebruik van subsidies

Het is altijd slim om te onderzoeken of er subsidies beschikbaar zijn. Voor isolatieglas, bijvoorbeeld, kun je soms subsidie krijgen. Meer informatie hierover vind je op onze subsidiepagina.

Kunst kozijnen, waarop letten?

Het is belangrijk dat je niet alleen naar de prijs kijkt, maar ook naar de kwaliteit en betrouwbaarheid van de kozijnen. Controleer of de kozijnen voldoen aan alle relevante keurmerken en of er garantie op de installatie zit. Dit biedt zekerheid voor de toekomst.

De beste prijs kunststof kozijnen ontvangen met een gratis offerte

Ben je klaar om een keuze te maken? Vraag hier een gratis en vrijblijvende offerte aan om de beste deal voor jouw situatie te vinden. Investeren in kunststof kozijnen is niet alleen een esthetische verbetering voor je huis, maar ook een slimme zet voor energiebesparing en comfort. Met de juiste informatie en een weloverwogen keuze kun je een waardevolle toevoeging aan je huis maken. Vraag nu een offerte aan en ontvang bij een volledig huis verduurzaming een gratis energielabel!

Kunststof Kozijnen

Verhoog de isolatiewaarde van je woning, verlaag je energiekosten en geniet van onderhoudsarme elegantie. Plan vandaag een afspraak en ontvang gratis advies op maat.

Aluminium Kozijnen

Moderniseer je woning met onze aluminium kozijnen, ontworpen voor esthetiek, veiligheid en duurzaamheid. Plan vandaag een afspraak en ontvang gratis advies op maat.

Veelgestelde vragen

Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolatie, zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Ze dragen bij aan energiebesparing en verhogen het comfort in huis.

Ja, kunststof kozijnen zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Ze zijn recyclebaar en dragen bij aan energiebesparing in huis, wat een positieve impact heeft op het milieu.

Ja, kunststof kozijnen zijn veelzijdig en passen bij zowel moderne als klassieke woningen. Onze kozijnen zijn beschikbaar in diverse designs en kleuren, om het esthetiek van jouw huis te versterken.

Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Daarbovenop bieden wij een gratis onderhoudsservice aan! Elke 12 maanden komen wij langs om alles te controleren en bij te houden.

Gratis advies of op maat gemaakte offerte ontvangen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 4

Onze belofte

Beste merken

25 jaar garantie!

✅ Eerlijke prijzen
✅ Snelle levertijden
✅ Subsidiebegeleiding