fbpx
openslaande tuin deuren

Openslaande deuren

Als je op zoek bent naar hoge kwaliteit openslaande deuren voor je woning, ben je bij NuEcozaam op het juiste adres. Samen met onze experts en leveranciers zorgen we voor de beste service voor een eerlijke prijs. Of je nou op zoek bent naar dubbele openslaande deuren of moderne deuren, wij bieden het allemaal.

Hoogwaardige openslaande tuindeuren met kozijn

Onze kunststof kozijnen worden geleverd met kozijnen en isolerend glas, om het makkelijker te maken om te verduurzamen. Onze leveranciers zijn bewust gekozen om de beste openslaande deuren te leveren die zowel esthetische waarde hebben en goede isolatie bieden, wat bijdraagt op besparing op de energierekening. Nog steeds twijfels over een openslaande deur of wil je persoonlijk advies ontvangen? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op voor gratis advies of een offerte.

De voordelen van een openslaande deur

Onze openslaande deuren maken een naadloze verbinding tussen de tuin en de woonkamer. Dit zorgt dus voor een open en ruimtelijk gevoel in de woonkamer onder andere door de hoge lichtinval. Daarbij zorgen openslaande deuren voor veel ventillatie voor meer frisse lucht in huis.

Schuifpui of openslaande deur: wat is beter?

Twijfel je of je beter een schuifpui of een openslaande deur moet aanschaffen? Ze hebben beide hun eigen voordelen en de beste keuze hangt natuurlijk af van je eigen omstandigheden en voorkeuren. Voor een volledig overzicht lees je ons blogartikel, waar we in detail op ieder aspect ingaan. Hieronder volgt een kort overzicht.

Openslaande deuren kunnen een ruimtelijker effect verzorgen omdat ze volledig geopend kunnen worden. Aangezien ze naar buiten openslaan, is het belangrijk om achter de deur voldoende ruimte te hebben voor de openslaande deur. Hierbij kan een beperkte tuinruimte of indeling een limiterende factor zijn. Daarom is het belangrijk om van te voren juiste opmetingen te maken.

Ook schuifpuien kunnen een ruintelijk gevoel creëren, hoewel hierbij de klassieke look van een openslaande deur verloren gaat. Bij beperkte ruimte voor openslaande deuren kiezen mensen tegenwoordig vaak voor een schuifpui. Het is dus belangrijk om goed je persoonlijke voorkeuren te overwegen.  

Wat kosten openslaande deuren?

De uiteindelijke kosten van een nieuwe opslaande deur zijn afhankelijk per situatie, maar een belangrijke factor is het materiaal van de openslaande deur. Over het algemeen raden wij kunststof aan, omdat dit een zeer duurzame optie is die niet alleen uitstekende isolatie biedt, maar ook het meest voordelig is.

Overzicht kosten per materiaalsoort

Materiaal soort openslaande deur
Gemiddelde prijs
Kunststof
€ 1.750 - 2.500
Aluminium achterdeur
€ 2.000 - 3.400

Naast de materiaalkeuze komen ook de installatiekosten aan bod. Deze zijn afhankelijk van hoeveel delen de openslaande deur bevat. Standaard komen openslaande deuren in 2-delige, 3-delige of 4-delige maten afhankelijk van de grootte van de deuropening. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende afmetingen en bijpassende deur formaten, inclusief een prijsindicatie van de installatiekosten.

Kosten installatiekosten per openslaande deur afmeting

Type openslaande deur
Afmeting deuropening in cm (breedte x hoogte)
Gemiddelde prijs
2-delig
200 cm x 220 cm
€ 2.750 - 3.500
3-delig
300 cm x 220 cm
€ 3.500 - 4.750
4-delig
400 cm x 220 cm
€ 4.750 - 5.500

Let op: dit zijn slechts indicaties, de daadwerkelijke prijzen kunnen verschillen per situatie. De tabel is gebaseerd op oudere opdrachten. Voor de meest accurate prijzen, kan je beste een gratis offerte aanvragen via onderstaande formulier. Dit is binnen 1 minuut geregeld en het advies is volledig vrijblijvend!

Ontvang een offerte op maat voor openslaande deuren

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 4