fbpx
pvc schuifpui

Schuifpuien

Op zoek naar een nieuwe schuifpui of ben je benieuwd naar wat een nieuwe schuifpui van kunststof voor je kan betekenen? Op deze pagina vind je volledige informatie over de installatie van een nieuwe schuifpui, van de gemiddelde kosten, de beschikbare opties voor een schuifpui, het installatieproces en verdere tips.

Kunststof schuifpui inclusief montage

Wil je een moderne en strakke uitstraling in je woning? Dan is de keuze voor een kunststof schuifpui een uitstekende zet. Niet alleen verbindt het je binnenruimte naadloos met je tuin, maar het zorgt ook voor natuurlijk licht en een ruimtelijk effect. Een kunststof schuifpui inclusief montage betekent dat je volledig wordt ontzorgd: van meting tot installatie. Vul simpelweg binnen 1 minuut het onderstaande formulier in en ontvang binnen 1-2 werkdagen gratis advies of een offerte. 

Wat kost een schuifpui?

Gemiddeld kost een kunststof schuifpui inclusief montage tussen de €6.100 en €9.712. De kosten van een schuifpui kunnen variëren afhankelijk van de grootte, het aantal delen en de extra opties zoals glastype en veiligheidsfeatures. Voor specifieke prijzen raden wij aan om een offerte aan te vragen, zodat je een nauwkeurig kostenoverzicht krijgt aangepast aan jouw situatie.

Soort schuifpui (incl. HR++ isolatie glas)
Gemiddelde prijs (incl. montage en BTW)
2-delige schuifpui (3 meter breed)
€ 5.675 - 6.525
3-delige schuifpui (4 meter breed)
€ 8.025 - 9.088
4-delige schuifpui (5 meter breed)
€ 9.150 - 10.275

De voordelen van een kunststof schuifpui op een rij

kunststof schuifpui

Grote glasoppervlakken van de schuifpui maximaliseren het natuurlijke licht in je woning, wat bijdraagt aan een lichtere, vrolijkere sfeer.

Schuifdeuren besparen ruimte en zijn eenvoudig te bedienen, ideaal voor compacte ruimtes.

Kunststof is weerbestendig en onderhoudsvriendelijk, waardoor het jarenlang mooi blijft met minimale inspanning.

HR++ glas in de schuifpui zorgt voor betere thermische isolatie, wat leidt tot comfortabeler wonen en lagere energiekosten.

Onze schuifpuien zijn uitgerust met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, wat zorgt voor extra beveiliging van je woning.

Wanneer is een oude schuifpui aan vervanging toe?

Het tijdig vervangen van je schuifpui kan zorgen voor meer comfort en betere energie-efficiëntie in je huis. Hier zijn enkele tekenen dat je oude schuifpui aan vervanging toe is:

1. Tocht of lekkages

Als je merkt dat er koude lucht door de randen van de schuifpui komt of dat er water naar binnen lekt tijdens regenbuien, dan duidt dit op versleten of beschadigde afdichtingen. Dit kan leiden tot hogere stookkosten en mogelijke waterschade.

2. Moeilijk te openen of te sluiten

Een schuifpui die niet soepel opent of sluit, kan wijzen op problemen met het schuifmechanisme of een verzakking van het frame. Dit kan het dagelijks gebruik bemoeilijken en de functionaliteit beperken.

3. Beschadigingen aan het frame of glas

Zichtbare beschadigingen zoals scheuren, houtrot of afgebladderde verf aan het frame, of barsten en krassen op het glas, zijn duidelijke indicatoren dat de schuifpui zijn beste tijd heeft gehad. Dergelijke schade kan de isolatie en veiligheid van je huis beïnvloeden.

4. Verouderde look die niet meer past bij je interieur

Misschien is je schuifpui technisch nog in orde, maar past de stijl niet meer bij je vernieuwde interieur of exterieur. Vervanging van de schuifpui kan een aanzienlijke esthetische verbetering zijn die de uitstraling en waarde van je huis verhoogt.

Materialen vergeleken: kunststof of aluminium schuifpui?

Bij het kiezen van materialen voor schuifpuien komen vaak twee populaire opties naar voren: kunststof en aluminium. Beide materialen hebben hun eigen voordelen, maar het is belangrijk om te weten welk materiaal het beste past bij jouw specifieke behoeften.

Kunststof schuifpuien

Kunststof is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar goede isolatie en een voordelige optie. Kunststof schuifpuien staan bekend om hun uitstekende isolerende eigenschappen. Ze helpen warmteverlies te minimaliseren, wat kan resulteren in lagere verwarmingskosten tijdens de koudere maanden. Bovendien is kunststof relatief goedkoop in vergelijking met aluminium, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor huiseigenaren die op budget zijn maar toch niet willen inleveren op kwaliteit en prestaties.

Aluminium schuifpuien

Aluminium schuifpuien bieden een strakke, moderne uitstraling die goed past bij hedendaagse architectuur. Aluminium is zeer sterk en duurzaam, waardoor het ideaal is voor grote overspanningen en zware glaspartijen. Het materiaal is ook onderhoudsarm, hoewel het qua isolatievermogen minder presteert dan kunststof. Dit kan worden gecompenseerd door gebruik te maken van thermisch onderbroken profielen, maar over het algemeen zal aluminium altijd iets minder isoleren dan kunststof.

Veelgestelde vragen

Wat is beter, openslaande deuren of een schuifpui?

Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte. Openslaande deuren zijn klassiek, maar nemen meer ruimte in beslag. Schuifpuien zijn moderner en besparen ruimte.

Kunststof schuifpuien zijn onderhoudsarm, isoleren goed en zijn vaak voordeliger dan houten of aluminium alternatieven.

Ja, moderne schuifpuien zijn uitgerust met geavanceerde vergrendelingssystemen en kunnen worden versterkt met veiligheidsglas voor extra bescherming.

Toe aan een nieuwe schuifpui? Wij helpen je graag!

Benieuwd naar welke schuifpui het beste bij jouw woning past? Twijfel niet om contact op te nemen voor gratis advies. Wij beloven de beste service voor een eerlijke prijs. Natuurlijk houden we rekening met jouw specifieke situatie om de beste oplossing te bedenken.

Gratis advies of op maat gemaakte offerte ontvangen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 4