fbpx

Aluminium kozijnen

De aluminium kozijnen van Belisol zijn zowel slank als elegant ontworpen, terwijl ze toch uitzonderlijk stevig zijn. Deze kozijnen zijn van een duurzame kwaliteit die gegarandeerd decennialang mee gaat. Bovendien bieden onze moderne aluminium kozijnen superieure isolatieprestaties, wat ze ideaal maakt voor de hedendaagse architectuur. Dit maakt ze een perfecte keuze voor iedereen die zowel esthetiek als functionaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Hoeveel kosten aluminium kozijnen?

Laten we meteen ter zake komen: voor een standaard aluminium kozijn met HR++ glas, montage en afwerking liggen de gemiddelde kosten tussen de €900 en €1.100 per vierkante meter. Dit is een ruwe schatting, waarbij we rekening houden met verschillende afmetingen en specificaties.

Aluminium Kozijnen Prijzen 2024

Een duidelijk overzicht helpt je om een beter idee te krijgen van wat je kunt verwachten qua prijzen. Hieronder vind je een tabel met geschatte kosten voor verschillende afmetingen van aluminium kozijnen in 2024:

AfmetingenGemiddelde Prijs (incl. btw en HR++ glas, excl. montage)
100 x 100 cm€186 – €198
150 x 200 cm€390 – €438
Draaikiepraam 100 x 100 cm€282 – €300
Valraam 100 x 80 cm€240 – €282
Gemiddelde prijzen kunststof kozijnen in 2024

Deze prijzen zijn indicaties en kunnen variëren op basis van extra specificaties en marktontwikkelingen.

Wat kosten aluminium kozijnen voor een heel huis?

Als je overweegt om alle kozijnen in je huis te vervangen, is het handig om een globaal idee te hebben van de totale kosten. Voor een gemiddeld rijtjeshuis met ongeveer 20 m² aan kozijnen, kun je uitgaan van een investering tussen de €18.000 en €36.000. Dit bedrag is inclusief de montage en HR++ glas. Dit kan een aanzienlijke investering zijn, maar het verbetert zowel de isolatie van je huis als het algehele uiterlijk en comfort.

Wat beïnvloedt de kosten voor aluminium kozijnen?

1. Type en Afmetingen

De afmetingen en het type van je kozijnen spelen een grote rol in de uiteindelijke prijs. Standaardmaten zijn vaak goedkoper, terwijl unieke of grotere maten meer kosten. Ook het type raam, zoals een draaikiepraam, kan invloed hebben op de prijs. Draaikiep is het duurste, vast glas het goedkoopste.

6. Afwerkingsopties

Kies je voor extra afwerkingen zoals speciale vensterbanken of bijzondere afwerkingsdetails, dan kan dit de prijs beïnvloeden.

5. Arbeids- en Voorrijkosten

Deze kosten verschillen per specialist. Vakmensen in de buurt kunnen voordeliger zijn omdat de voorrijkosten lager zijn.

keurmerken kunststof kozijnen

 4. Extra Opties

Extra’s zoals ventilatieroosters, horren of een speciale kleur kunnen de kosten opdrijven. Overweeg welke opties echt waarde toevoegen aan je huis en behoeften.

 3. Glaskeuze

De keuze van het glas is ook een belangrijke factor. Standaard dubbelglas is goedkoper dan HR++ of triple glas, maar biedt minder isolatie. Triple glas biedt zowel goede geluids- als warmte-isolatie, maar het is vooral effectief in geluidsisolatie. Houd hier rekening mee bij het maken van je keuze.

Aluminium kozijnen schilderen hoeft niet

Gelakt (gemoffeld) of geanodiseerd aluminium heeft geen elektrostatische eigenschappen, waardoor het geen vuil of stof aantrekt. Dit materiaal is ook bestand tegen het ontstaan van spleten of schilfers, waar vuil zich zou kunnen verzamelen. 

Daarnaast is het niet nodig om aluminium kozijnen te schilderen of te vernissen. Tijdens het moffelproces wordt de verf in het aluminium gebakken, wat een bijzonder duurzame laklaag creëert. Deze laklaag bladdert niet af en voorkomt de natuurlijke oxidatie van het aluminium, waardoor de kozijnen langdurig hun kwaliteit en uitstraling behouden.

Een paar keer per jaar reinigen

In een landelijke omgeving is het voldoende om uw aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. In stedelijke of industriële gebieden, waar meer vervuiling voorkomt, is het aan te raden om de kozijnen minimaal vier keer per jaar schoon te maken.

Voor het reinigen van uw aluminium kozijnen kunt u het beste lauw water gebruiken met een mild, pH-neutraal schoonmaakmiddel. Vermijd het gebruik van schuursponzen en schurende of bijtende reinigingsproducten, die het oppervlak kunnen beschadigen. Besteed ook aandacht aan de schuifbare delen van uw kozijnen en deuren, en zorg ervoor dat u de waterafvoeropeningen elk halfjaar reinigt en vrijmaakt. Door deze onderhoudstips te volgen, kunt u jarenlang genieten van de tijdloze uitstraling van uw aluminium kozijnen met minimale inspanning.

Ontdek onze diensten voor aluminium kozijnen

Ben je op zoek naar nieuwe aluminium kozijnen of wil je advies over het onderhoud? Bij NuEcozaam staan we voor je klaar met onze expertise en diensten. Van installatie tot onderhoud, we helpen je graag om het maximale uit je kozijnen te halen. Vraag gratis advies aan en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Gratis advies of op maat gemaakte offerte ontvangen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 4

Onze belofte

Beste merken

25 jaar garantie!

✅ Eerlijke prijzen
✅ Snelle levertijden
✅ Subsidiebegeleiding