fbpx
keurmerken kunststof kozijnen

Glastypes

Als je nieuwe glas voor je kunststof kozijnen kiest, dan wil je natuurlijk dat dit goed past bij wat jij belangrijk vindt: of dat nu gaat om het lekker warm houden van je huis, het buitensluiten van herrie van buiten, of gewoon zorgen dat je huis er top uitziet. Naast kozijn profielen is het type glas van belang bij het kiezen van de beste kunststof kozijnen. Hier gaan we dieper in op de populairste glastypes die je kunt overwegen en hoe je de beste keus maakt voor jouw huis.

De soorten glastypes voor kunststof kozijnen

1. HR++ dubbelglas

Dit type glas is echt een hardloper onder huiseigenaren. HR++ dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met een laagje metaalcoating en een isolerende gasvulling er tussenin. Het grote voordeel is dat je geen koude plekken meer bij de ramen hebt en het helpt ook tegen tocht in huis. Bovendien is het goed in het dempen van geluid van buiten, wat ideaal is als je in een drukke straat woont. In de zomer houdt het ook je huis lekker koel.

 

2. Triple glas

Ga je voor maximale isolatie, dan is triple glas het overwegen waard. Dit glas heeft drie glasplaten met isolerende lucht of edelgas ertussen. Het is super in het vasthouden van warmte tijdens de winter en houdt je huis koel in de zomer. Hoewel het duurder en zwaarder is dan dubbelglas, loont het zeker als je in een gebied woont waar het weer flink kan schommelen.

 

Extra opties: glas met zonnewering

Als je een plek in huis hebt die snel warm wordt, zoals een serre, is glas met zonnewering een slimme keuze. Deze optie integreert zonnewering direct tussen de glasplaten, beschermd tegen weer en wind. Je kunt kiezen voor jaloezieën tussen het glas of een speciale zonwerende coating. Het houdt je huis koel in de zomer en zorgt ervoor dat je minder snel de airco hoeft aan te zetten.

Hoe kies je het beste glastype voor jouw woning?

De keuze voor het type glas hangt af van wat je belangrijk vindt. Wil je vooral een warm huis in de winter en een koel huis in de zomer? Dan is triple glas ideaal. Ben je meer bezorgd over straatlawaai of wil je gewoon een solide, maar betaalbare optie, dan is HR++ dubbelglas een goede keus. En als je veel last hebt van hitte in bepaalde ruimtes, overweeg dan zeker glas met ingebouwde zonnewering. Denk goed na over wat voor jou het belangrijkste is en maak op basis daarvan je keuze. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen tevreden bent met hoe je huis eruitziet, maar ook met hoe comfortabel het is.

Wij helpen je graag bij het kiezen van het beste glastype

Het kiezen van het juiste glas voor je kozijnen is een belangrijke beslissing die impact heeft op je dagelijks leven in huis. Heb je nog twijfels over welk glastype het beste is voor jouw situatie? Of wil je meer specifieke informatie over de kosten en installatie? Wij staan klaar om je te helpen met persoonlijk advies.

Vul onderstaand formulier in, en een van onze experts neemt snel contact met je op om al je vragen te beantwoorden en samen de beste opties voor jouw woning door te nemen. Zo zorgen we er samen voor dat je de beste keuze maakt, afgestemd op jouw wensen en de specifieke eisen van je woning.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 4