fbpx
zonnepanelen schoonmaken

Zonnepanelen kosten

Wat is de prijs van zonnepanelen? Wat is de opbrengst? Hoeveel geld bespaar je met zonnepanelen? Hoe bepaal je hoeveel zonnepanelen je eigenlijk nodig hebt? Al deze vragen en meer worden behandeld in dit artikel.

Wat kosten zonnepanelen?

De prijs van zonnepanelen is natuurlijk afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je aanschaft. Lees verder om erachter te komen hoe je het beste kan bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Aantal zonnepanelen
Prijs (excl. montage)
6 zonnepanelen
€ 3.300
8 zonnepanelen
€ 5.100
10 zonnepanelen
€ 8.000

Wat is de stroom opbrengst van zonnepanelen?

Als je op zoek bent naar zonnepanelen die de meeste stroom opbrengen en daardoor het meest efficiënt zijn, moet je kijken naar het Wattpiek. Moderne zonnepanelen die we bij NuEcozaam aanbieden hebben een gemiddelde opbrengst van 425 Wattpiek. Hieronder vind je een overzicht van de totale opbrengst afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Houd er rekening mee dat dit grove schattingen zijn, omdat de daadwerkelijke opbrengst afhankelijk is van de plaatsing en zonneuren waar je woont.

Aantal zonnepanelen
Jaarlijkse stroomopwekking
6 zonnepanelen
2295 kWh per jaar
8 zonnepanelen
3060 kWh per jaar
10 zonnepanelen
3825 kWh per jaar

Hoeveel geld bespaar je met zonnepanelen?

De initiële kosten van zonnepanelen kunnen hoog lijken, maar deze investering wordt binnen een paar jaar afbetaald waardoor je uiteindelijk meer geld bespaard. Bij een gemiddelde elektriciteitsprijs van €0,25 per kWh, kun je aanzienlijke jaarlijkse besparingen verwachten. Na de aanschaf zijn er nauwelijks onderhoudskosten, waardoor de besparingen over de levensduur van de panelen aanzienlijk zijn.

Aantal zonnepanelen
Initiële kosten
Jaarlijkse besparingen
Terugverdientijd (jaren)
Totale besparingen over 25 jaar
6 zonnepanelen
€ 3.300
€ 574
5.75
€ 11.044
8 zonnepanelen
€ 5.100
€ 765
6.67
€ 14.025
10 zonnepanelen
€ 8.000
€ 956
8.37
€ 15.906

De terugverdientijd houdt in het aantal jaren na de aanschaf van zonnepanelen voordat je de investeringskosten hebt terugverdient. Als je uitgaat van een terugverdientijd van 6 jaar en het feit dat zonnepanelen gemiddeld 25 jaar meegaan, kan je daarna 19 jaar lang genieten van extra geldbesparing.

Offerte aanvragen voor zonnepanelen?

Bij NuEcozaam richten wij ons op de verduurzaming van woningen voor een duurzamere toekomst. We bieden niet alleen de beste zonnepanelen en service, ook doen we dit voor een eerlijke en transparante prijs. Of je nou op zoek bent naar een directe offerte of op zoek bent naar gratis advies, wij staan iedere werkdag gereed om je van dienst te zijn. Vul gerust het onderstaande formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 4