fbpx
kunststof kozijnen banner

Alles Over Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme zet als investering om je huis te verduurzamen. Niet alleen draag je bij aan de overgang naar hernieuwbare energiebronnen, ook bespaar je op termijn geld in de portemonnee omdat zonnepanelen constant energie opwekken met minimaal onderhoud. Lees dit artikel voor alles over zonnepanelen, of neem gerust contact met ons op voor gratis advies en informatie over de installatie van zonnepanelen.

De voordelen van zonnepanelen

 • Lagere energierekening
  Zonnepanelen wekken stroom op door zonne-energie, wat praktisch gezien gratis is ten opzichte van energie uit fossiele brandstoffen. Hiermee bespaar je dus geld op de energierekening en ben je niet afhankelijk van schommelende energieprijzen.

 • Beter energielabel
  Door de aanschaf van zonnepanelen verhoog je het energielabel van je woning wat de waarde van je huis verhoogd. Dit is handig als je van plan bent je huis te verkopen of verhuren.

 • Minimaal onderhoud
  Zonnepanelen vereisen bijna geen onderhoud, wat het een duurzame optie maakt. Na de installatie kan je zorgeloos genieten van duurzame energie zonder onderhoud.

 • Draag bij aan een beter milieu
  De overgang naar hernieuwbare energiebronnen is noodzakelijk om klimaatverandering tegen te gaan. Door de aanschaf van zonnepanelen bespaar je niet alleen geld, je bent ook actief bezig met het milieu te verbeteren.

keurmerken kunststof kozijnen

Wat kosten zonnepanelen?

De prijs van zonnepanelen kan misschien aan de hoge kant liggen, maar toch is het sterk aan te raden om de investering te maken. Dit is namelijk omdat ze op termijn juist geld opleveren en daardoor zichzelf terug te verdienen. Samen met het feit dat ze wel 25 jaar meegaan met minimaal onderhoud, kan je veel besparen met zonnepanelen. Voor een volledig overzicht met specifieke informatie lees je ons artikel: 

Prijzenoverzicht zonnepanelen

Zonnepanelen op maat bestellen?

Neem gerust contact met ons op via onderstaande knop voor gratis advies of een offerte. Alles is bovendien vrijblijvend en wij garanderen de beste service voor een eerlijke prijs.

Onderhoud van zonnepanelen

Goed nieuws: zonnepanelen hebben amper onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Het kan de efficiënte van zonnepanelen helpen door ze af en toe schoon te maken zodat ze de maximale hoeveelheid zonnestralen kunnen opnemen.

Meer over zonnepanelen schoonmaken ➜

Veelgestelde vragen

Nadat de zonnepanelen zijn aangesloten door een van onze professionals, zijn ze zo goed als klaar om te gebruiken. 

Vaak kan de installatie van zonnepanelen binnen 1 dag afgerond zijn voor een gemiddelde woning. Houd er rekening mee dat dit afhankelijk is van de hoeveelheid zonnepanelen en de specifieke woning.

Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te meer energie je oplevert. Gemiddeld heeft een woning 6 tot 10 zonnepanelen nodig.

Zonnepanelen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Ze kunnen alleen af en toe hulp hebben aan een kleine schoonmaak, hoewel dit al vanzelf gebeurd. Bovendien bieden wij bij NuEcozaam een jaarlijkse onderhoudservice aan, waarbij we elke 12 maanden langs komen om te controlleren of alles nog goed werkt.

Gratis advies of op maat gemaakte offerte ontvangen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Stap 1 van 4

Onze belofte

Beste merken

25 jaar garantie!

✅ Eerlijke prijzen
✅ Snelle levertijden
✅ Subsidiebegeleiding